Webinar Cafè amb la Recerca: Opportunities in photonics in the field of agri-food


Event Details

  • Date:
  • Venue: ONLINE EVENT
  • Address: ,
  • Categories: ,

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i l’ICFO us conviden a assistir al webinar Oportunitats de la fotònica en l’àmbit de l’agroalimentació, el proper 17 de juny a les 12.30 h.

La fotònica, la ciència de la generació, transmissió i manipulació de la llum, és considerada una de les tecnologies clau del nostre temps amb aplicacions que inclouen l’energia, la informació, les comunicacions i la seguretat.

En aquest Cafè amb la Recerca explorarem solucions dins la indústria agroalimentària, aplicades a alguns processos: control de qualitat del producte abans d’empaquetar-lo, a través de la llum i dels sensors multiespectrals; control ambiental de plagues i/o patologies; detecció i eliminació de bacteris; packaging i logística: etiquetatge, distribució, traçabilitat, etc.

L’ICFO és un dels centres de recerca en ciències fotòniques més importants del món, amb projectes capdavanters i de gran prestigi internacional. El seu objectiu és promoure la ciència i tecnologia de la llum per crear una nova comprensió de la realitat que aporti noves eines i solucions, tant per a la indústria com per a l’acadèmia, acompanyant l’una i l’altra a abordar els principals reptes d’avui dia. En aquest sentit, el centre forma part de xarxes internacionals per a facilitar a empreses i investigadors l’accés a les solucions més adients.

Programa

  • Salutació a càrrec de Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, i Jordi Portabella, director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
  • Presentació dels Cafès amb la Recerca, a càrrec de Susaina Figuera, cap d’Innovació de l’FCRI.
  • Aplicacions de la fotònica a l’àmbit agroalimentari, a càrrec de Sergi Ferrando, responsable de Desenvolupament de Negoci a l’ICFO, un centre BIST. La sessió inclourà exemples de casos d’èxit i les eines i instruments de què disposa el centre per a acompanyar a través de xarxes internacionals a empreses i investigadors.
  • Torn obert de preguntes i debat.

La sessió tindrà una durada màxima de 80 minuts.

 

If you want to register, click the button below

REGISTER HERE