Catalunya està situada al capdavant dels rànquings europeus de generació de coneixement, gràcies als seus nuclis científics i a la capacitat d’atracció de talent.
El Campus Diagonal-Besòs de la UPC és un bon exemple de nucli científic en els àmbits de la sostenibilitat i de l’energia, amb més de 40 grups de recerca treballant-hi. En els rànquings de productivitat, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) s’ha consolidat en molt poc temps com a la segona escola en productivitat científica de la UPC. El Campus està en ple desenvolupament i d’aquí a dos anys comptarà amb nous espais disponibles, més 10.000 m2 destinats a la recerca i 8.000 m2 per a start-ups i empreses dels sectors de les àrees que es treballen al Campus.
Molt a prop d’aquest nucli científic està ubicada la seu de Fusion for Energy (F4E), l’única agència de la Unió Europea situada a Catalunya, responsable d’un dels projectes científics més ambiciosos del món, la construcció del projecte ITER. L’ITER està actualment en construcció a Cadarache (França) i treballa per a demostrar la viabilitat de l’energia de fusió, com a font d’energia neta, abundant i segura.
En el marc dels Energy Days, activitats potenciades per la UE a l’entorn de l’energia, el proper 20 d’octubre, l’Andreu Mas-Colell, el Josep Maria Martorell i el Xavier Ferràs intervindran per a explicar-nos com, des del seu punt de vista, Catalunya ha arribat a ser un referent científic i de com hauria de fer front als reptes de futur i, sobre la innovació, com podria aconseguir que aquesta tingui un major impacte i retorn a la societat. A més a més, quatre start-ups de l’àmbit de l’energia sorgides de la UPC, de F4E i de l’IREC ens mostraran com, amb una recerca i innovació adequades, s’han pogut fer un nínxol en un mercat altament competitiu.
More information Register here