Any commemoratiu: Josep Laporte i Salas


Event Details

  • Date:
  • Venue: Collegi de Metges de Barcelona (CoMB)
  • Address: Pg. Bonanova 47, 08017 Barcelona
  • Categories:

El 21 d’Abril es farà un acte d’homenatge al Dr Laporte, en el que participarà Andreu Mas-Colell, president del Patronat del BIST

La Junta de Govern del CoMB ha acordat dedicar l’any 2022 al Dr. Josep Laporte i Salas (1922 – 2005). El 2022 és el centenari del seu naixement i el CoMB aprofita l’avinentesa per homenatjar aquest metge i polític. Així tindrem l’oportunitat de repassar la seva obra i valorar la seva importància. L’exconseller de Sanitat i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, serà el comissionat dels actes.

Josep Laporte ha estat un home d’una influència decisiva en l’ordenació sanitària del nostre país i també  per donar impuls al nostre sistema universitari.

Fou catedràtic de farmacologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Experimenta un canvi professional de notable pes quan, el llavors president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol li encarrega la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social l’any 1980 , que manté fins a 1988 on duu a terme una reforma sanitària que suposa la construcció de nombrosos centres d’assistència primària, el pla comarcal d’hospitals i la primera campanya antitabac. Com que la seva gestió és excel·lent, el 1988 fins a 1992 és nomenat conseller d’ensenyament, i es creen les universitats de Girona, Lleida, Reus-Tarragona. El seu darrer càrrec públic és el de primer comissionat per a les universitats i recerca que afronta una nova configuració territorial d’universitats. Crea la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

La carrera de Josep Laporte és extraordinària, va tenir moltes responsabilitats i en totes ho va fer de forma excepcional.

 

Més informació